Kontrola pristupa

kontrola-velika-ikonica

Kontrola pristupa biometrijskim otiskom prsta, ID karticama na savremenim i pouzdanim uređajima je sistem kojim unapređujemo sigurnost uspešnog poslovanja. Bilo da imate potrebu da ograničite pristup posetiocima i nezaposlenima ili da budete sigurni da samo određeni zaposleni imaju pristup specijalnim prostorijama. Neophodno je da uvedete elektronski ili/i biometrijski sistem za kontrolu pristupa.  Elektronska kontrola pristupa je element za savrsemeno uspešno poslovanje svake firme, ali i za nesmetan život fizičkih lica. Naše dugogodišnje iskustvo ugradnje kontrole pristupa( elektronskih brava, biometrijskih čitača, povezivanja na postojeće sisteme) i razvijenost tehnologije omogućuje ponude za najrazličitije objekte. Moguća varijanta za kontrolu pristupa je ID karticama ili biometrijskim čitačem otiska prsta. Koji omogućavaju beskontaktno otključavanje vrata ukoliko je ugrađena kontrola pristiupa na električnu bravu, a osobama za koje je izrađena identifikacija.

BIOMETRIJSKA KONTROLA PRISTUPA

        Biometrija je tehnika koja omogućava identifikaciju ljudi na osnovu jednostavnih fizičkih karakteristika, kao što su otisci prstiju, oči ili lice koju mi implementiramo u sistem elektronske kontrole pristupa. Procedura za izradu identifikacionih katica uključuje i uzimanje biometrijskih podataka tako da treba planirati određeno vreme za identifikaciju korisnika. Biometrijski uređaji za kontrolu pristupa potvrđuju identitet osobe tako što upoređuju sačuvane mere određenih fizičkih karakteristika sa trenutnim merama.

biometrijska-kontrola-pristupa

PREDNOSTI SISTEMA BIOMETRIJSKE KONTROLE PRISTUPA

  • Svaki korisnik ima jedinstvenu karticu ili biometrijski otisak prsta
  • Individualna kontrola i praćenje aktivnosti
  • Pojedinačno odobrenje ulaska u različita područja
  • Programirani vremenski interval pristupa
  • Evidencija neovlašćenih pokušaja pristupa

 

 

PRINCIP RADA SISTEMA ZA KONTROLU PRISTUPA

      Sam princip rada je veoma jednostavan. Na ulaznim vratima u vaše poslovne prostorije se instalira neki od terminala koje imamo u ponudi, a zatim se vrši inicijalna evidencija zaposlenih i podešavanje opcija.

U ponudi imamo i USB skenere otiska prsta, tako da je moguće vršiti registraciju odmah pored računara na kom je instaliran sistem za administraciju. Naravno, moguće je instalirati više terminala, u zavisnosti koliko prostorija želite da posebno kontrolišete terminal kontroliše električne ili magnetne brave koje se ugrađuju).

Implementaciju i servis sistema za Kontrolu pristupa radimi naš tim sertifikovanih stručnjaka.

Pristup se vrši jednostavnim skeniranjem otiska prsta ili prinošenjem ID kartice, koji je najpouzdaniji sistem za verifikaciju.

 

Svakom zaposlenom ili posetiocu je moguće dodeliti:

  • pristup samo određenim prostorijama
  • pristup prodtorijama u određenim vremenskim periodima – intervalima
  •  kontrola ukupno provedenog vremena u prostoru, putu ili pauzi
  • praćenje – monitoring kretanja zaposlenog u toku radnog vremena.

Zakonske nedoumice

      Važno je napomenuti da se svi otisci čuvaju u bazi kao alfanumerički zapisi koji se kreiraju pri registrovanju( korišćenjem patentiranog algoritma ) i nemože se naknadno vratiti u otisak prsta. Samim tim, nemoguće je zloupotrebiti otiske Vaših zaposlenih, što je u saglasnosti o zaštiti privatnosti.

Bezkontaktna KARTIČNA KONTROLA PRISTUPA

Proximity – prox card AcessControl- RFID, MiFare, HI-TAG, KONTROLA PRISTUPA

Sistem Kontrole pristupa pomoću bezkontaktnih kartica, omogućava precizno, brzo i jednostavno ograničavanje ili davanje pristupa za određene štićene objekte. Potpunu kontrolu stičemo kombinacijom sa sistemom evidencije radnog vremena i sve to u ON line sistemu, putem WEB interfejsa. Naša ponuda za sisteme kontrole pristupa obuhvata: ugradnju, uslugu održavanja ili nadogradnju već ugrađenog sistema kontrole pristupa.

beykontaktna kontrola pristupa